مجله الکترونیکی هوای تازه e magazine- htnews.ir

نشریه الکترونیک ، فرهنگ ، جامعه ، توریسم ، فناوری و اقتصاد اطلاعات

مجله الکترونیکی هوای تازه e magazine- htnews.ir

نشریه الکترونیک ، فرهنگ ، جامعه ، توریسم ، فناوری و اقتصاد اطلاعات

نسخه جدید6.8.1 اینستاگرام برای اندروید



اینستاگرام در ابتدا فقط یک سرویس اشتراک گذاری عکس بود. کاربران موبایل میتوانستند عکس های خود را از هر جای دنیا با یکدیگر به اشتراک بگذارند و به عکس ها امتیاز بدهند.

 

اما با استقبال عجیب کاربران از این سرویس، کم کم برخی از امکانات شبکه های اجتماعی (مثل کامنت نویسی) به اینستاگرام اضافه شد.

 

و در نهایت در سال 2012 اینستاگرام توسط غول شبکه های اجتماعی یعنی فیس بوک، به قیمت 1 میلیارد دلار خریداری شد و به سرعت توسعه پیدا کرد.

 

توسط مرورگر اینترنت و با مراجعه به نشانی instagram.com میتوان عکس های اشتراک گذاری شده توسط سایر کاربران را مشاهده کرد.

ولی استفاده کامل از سرویس اینستاگرام فقط توسط اپلیکیشن اینستاگرام امکان پذیر است. این استفاده شامل ثبت نام و ایجاد پروفایل، اشتراک گذاری عکس ها، کامنت نویسی، و ارتباط با سایر کاربران است.

 

شما میتوانید عکس هایی که با موبایل خود گرفته اید و یا در حافظه موبایل خود دارید را به راحتی توسط Instagram به اشتراک بگذارید تا دوستان تان هم آنها را ببینند. دیگران میتوانند به عکس شما Like بدهند، کامنت بگذارند، و یا سایر کاربران را Tag کنند تا آنها هم عکس شما را ببینند.

 

به این ترتیب اگر عکس جالبی را به اشتراک گذاشته باشید ممکن است در عرض چند ساعت در تمام دنیا پخش شود. و این یکی از بزرگ ترین قابلیت های اینستاگرام است.

 

 

 

اینستاگرام اجازه ویرایش و افکت گذاری روی عکس ها را به کاربران میدهد. همچنین شما میتوانید عکس های اینستاگرام را به راحتی در سایر شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک به اشتراک بگذارید.

 

یکی دیگر از چیزهایی که باعث محبوبیت اینستاگرام شده است، اطلاع رسانی به شما بعد از قرارگیری عکس های جدید توسط دوستان تان است. یعنی به محض اینکه یکی از دوستان شما عکس جدیدی در اینستاگرام خود قرار دهد شما با خبر خواهید شد و میتوانید عکس او را مشاهده کنید.

 

مهم ترین تغییرات نسخه جدید اینستاگرام اندروید:

- افکت های جدید عکس (Linear and Radial Tilt-Shift blur)

- اشتراک گذاری مستقیم در سایر شبکه های اجتماعی

(شامل Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr, Foursquare)

- رفع محدودیت آپلود

- امکان ارسال مستقیم عکس و ویدیو برای دوستان خود

- تبادل مستقیم Like و Comment با دوستان

(Interact with friends through giving & receiving likes and comments)

 

 دانلود ورژن جدید نرم افزار اینستاگرام برای اندروید، Instagram 6.8.1 Android

 

پلتفرم: اندروید (Android 2.2 or later)

 

دانلود با حجم 9 مگابایت

دانلود نرم افزار کمکی

خبرنامه الکترونیک


یکی از وظایف روابط عمومی ها مانیتور کردن اخبار روزنامه ها و خبرگزاریها به طور روزانه و تهیه بریده جراید برای ارائه به مدیران و کارمندان سازمان می باشد. در روش سنتی، مسئول مربوطه پس از دریافت روزنامه ها و یافتن خبرها، با بریدن آنها و چسباندن در کنار یکدیگر و سپس کپی گرفتن از صفحات آماده شده اقدام به تهیه بریده جراید می کند که کاری زمانگیر و پرهزینه است و عموما بریده جراید بسیار دیر به دست مدیران سازمان می رسد.

در خبرنامه الکترونیک عصر پویا، کارشناس روابط عمومی با استفاده از امکان جستجوی لحظه ای اخبار در خبرگزاریها و سایت روزنامه ها، به راحتی در کمتر از چند دقیقه خبرهای مورد نظر خود را یافته و در شبکه داخلی منتشر می کند و مدیران سازمان در همان لحظه می توانند خبر را در کامپیوتر خود مشاهده کنند.

ضمنا اخبار مرتبط با سازمان (با استفاده از کلمات کلیدی) در خبرگزاریها، سایتهای خبری و روزنامه ها به طور خودکار در خبرنامه قرار می گیرند. همچنین عناوین و صفحات مطبوعات داخلی و مطبوعات مهم جهان هر روز صبح به طور خودکار در اختیار مدیران سازمان خواهد بود و دیگر نیازی به خرید و توزیع روزنامه در سازمان نخواهد بود.

امکان ارسال فوری اخبار توسط مدیر برنامه از طریق پیامک، فکس و ایمیل از امکانات جدید نرم افزار می باشد.

نرم افزار بولتن خبری الکترونیک عصر پویا تحت وب بوده و بر روی شبکه داخلی سازمان نصب می شود، لذا از تمامی کامپیوترهای موجود در شبکه داخلی سازمان بدون نیاز به نصب نرم افزار قابل استفاده خواهد بود. این نرم افزار با استفاده از تکنولوژی Net. طراحی و پیاده سازی شده و از XML WebService برای دریافت اخبار و اطلاعات از اینترنت (سرور شرکت) استفاده می کند و پایگاه اطلاعاتی آن SQL Server 2005/2008 می باشد.

این نرم افزار به عنوان تنها نرم افزار بریده جراید و بولتن ساز داخلی تحت شماره ۲۰۴۲۹۴ مورد تائید فنی شورای عالی انفورماتیک کشور قرار گرفته و در مرکز رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با شماره ۳۳۱/۱۰ به ثبت رسیده است و هم اکنون در بیش از یکصد روابط عمومی در وزارتخانه ها، سازمانهای بزرگ دولتی و شهرداری ها مشغول به کار است. نسخه ۶ این نرم افزار با تعامل و همکاری روابط عمومی های سراسر کشور و با امکانات بیشتر هم اکنون در اختیار سازمان ها می باشد.

لیست امکانات خبرنامه الکترونیک :

 - جستجو در اخبار خبرگزاریها و سایتهای خبری (بیش از ۳۵۰ منبع خبری)

 - امکان ارسال اخبار سایتها به بخش اخبار برگزیده خبرنامه

 - امکان مشاهده اصل خبر سایت خبری در خبرنامه سازمان

 - بخش اخبار مرتبط با سازمان (به صورت خودکار با تعریف کلمات کلیدی)

 - دسته بندی یک خبر در خبرگزاریهای مختلف (حتی با عناوین متفاوت)

 - عناوین مهم مطبوعات امروز

 - آرشیو عناوین مهم مطبوعات

 - pdf صفحات مطبوعات(هر روز بیش از ۵۰ روزنامه)

 - آرشیو صفحات مطبوعات سالهای اخیر

 - مطبوعات مهم جهان و آرشیو آنها

 - امکان تعریف اخبار سازمان

 - امکان انتشار مطالب فرهنگی، آموزشی در سازمان

 - امکان چاپ خبرنامه سازمان

 - امکان ارسال خبر از طریق پیامک با شماره اختصاصی ۳۰۰۰

 - امکان ارسال خبر از طریق فکس با یک کلیک

 - امکان ارسال خبرنامه از طریق ایمیل گروهی

 - امکان دانلود خودکار pdf روزنامه ها جهت مشاهده آفلاین در شبکه داخلی

 - امکان مدیریت سطح دسترسی افراد سازمان به بخش های خبرنامه

 - امکان محدود سازی دسترسی به اخبار محرمانه

 - نمودارهای تعداد اخبار سازمان در خبرگزاریهای مختلف

 - نمودارهای تحلیلی جهت گیری و نوع خبرهای سازمان به تفکیک منابع خبری

 - نمودارهای تعداد بازدید همکاران از بخش های مختلف خبرنامه و روزنامه ها

 - و ...

مزایای خبرنامه الکترونیک :

 - دسترسی به خبرنامه از همه کامپیوترهای شبکه بدون نیاز به نصب نرم افزار

 - صرفه جویی در خرید و توزیع روزنامه

 - عدم نیاز به آرشیو دستی روزنامه ها

 - سرعت و سهولت در یافتن اخبار مرتبط با سازمان

 - جامعیت اخبار با جستجو در بیش از ۳۵۰ منبع خبری

 - امکان جستجو در آرشیو اخبار (بیش از ۱۰ میلیون خبر)

 - تهیه نسخه چاپی خبرنامه فقط با یک کلیک

 - انتشار لحظه ای اخبار از طریق شبکه داخلی، پیامک، فکس و ایمیل

 - امکان مشاهده صفحه نخست تمامی روزنامه ها در چند دقیقه

 - امکان استفاده از صفحه نخست خبرنامه به عنوان بیلبورد سازمان

 - صرفه جویی در پهنای باند اینترنت سازمان با مشاهده آفلاین روزنامه ها

 - ورود اطلاعات و مدیریت ساده

 - امکان مدیریت روابط با خبرگزاریهای مختلف بر اساس گزارش تعداد و جهت گیری اخبار آنها

 - افزایش کارایی روابط عمومی

عصرپویا

 

 

آفیس از نوع متن‌باز


مروری بربرنامه متن بار Open Office

برنامه متن‌باز OpenOffice.org یکی از رقبای اصلی Microsoft Office محسوب می‌شود که در ابتدا توسط StarOffice و در اوایل دهه 90 طراحی شد.


در سال‌های اخیر شرکت Sun Microsystems وظیفه توسعه و مدیریت این برنامه را برعهده گرفته بود تا این که ماجرای اوراکل و Sun به‌وجود آمد و اوراکل در آپریل سال 2009 توانست مالکیت Sun و اکثر نرم‌افزارها و پروژه‌های این شرکت را به‌دست آورد.


ماجرای پدیده آفیس متن باز

پس از این ماجرا ی اوراکل آینده OpenOffice همانند بسیاری دیگر از پروژه‌های Sun در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت تا جاییی که تعدادی از توسعه‌دهندگان کلیدی OpenOffice از وضعیت این برنامه زیر نظر اوراکل ابراز نارضایتی کردند و جدایی تدریجی پایه‌گذاران OpenOffice از این پروژه متن‌باز آغاز شد.

 حاصل این جدایی به‌وجود آمدن برنامه متن‌باز دیگری با نام LiberOffice به عنوان یکی از مشتقات OpenOffice توسط سازمانی غیرانتفاعی با نام Document Foundation بود.


آفیس آزادی و سوال کاربران

برنامه LiberOffice از بسیاری جهات به OpenOffice شباهت دارد و حتی فایل‌های این برنامه را نیز اجرا می‌کند و تنها تفاوت این دو برنامه در نحوه توسعه LibreOffice بدون اعمال نظر اوراکل است. واژه Libre از کلمه لاتین Liberty  به معنی آزادی نشات گرفته است.

اما صرف نظر از مطالبی که در مورد نحوه توسعه و مدیریت این دو برنامه گفته شد ؛سوال اصلی برای کاربران نهایی این است که استفاده از کدام  یک مفیدتر خواهد بود؟

 1.آخرین نسخه هر دو برنامه در حال حاضر نسخه‌ 0/3/3 است که هر دو به صورت رایگان جهت دانلود در دسترس عموم قرار گرفته‌اند ،البته اوراکل نسخه‌ای از OpenOffice را با پشتیبانی تجاری به فروش می‌رساند.

 2.هر دو برنامه شامل 6 برنامه زیرمجموعه با نام Writer، Calc ،Impress ،Draw ،Base و Math می‌شوند که این برنامه‌ها جهت انجام کارهایی همچون پردازش کلمه، spreadsheet، ارایه، نمایش گراف‌های تجاری، مدیریت پایگاه داده و نوشتن فرمول‌های ریاضی به کار می‌روند.

3.از نظر پلتفرم اجرایی نیز هر دو برنامه برای اجرای روی سیستم‌عامل‌های ویندوز، لینوکس و Mac OS X فراهم شده‌اند که البته نسخه سولاریس OpenOffice نیز جهت استفاده کاربران این سیستم‌عامل وجود دارد.

 حتی نحوه نصب و سوال‌های زمان نصب دو برنامه نیز مشابه به هم است هرچند LibreOffice کمی دیرتر نصب می‌شود.

 شاید بزرگ‌ترین مزیت OpenOffice نسبت به LiverOffice نصب JRE به عنوان باندل این برنامه باشد. البته نصب JRE در هر دو مورد الزامی نیست با این حال نصب آن برخی از امکانات اضافی را فعال می‌کند هم چنین وجود آن برای اجرای برنامه مدیریت پایگاه داده الزامی است.

4.برنامه OpenOffice در 25 زبان ارایه شده ، در حالی که برنامه رقیب در یک نسخه جهانی در اختیار کاربران قرارگرفته است.

با این وجود روی وب‌سایت LibreOffice بسته‌های راهنمای استفاده از برنامه در 113 زبان مختلف فراهم شده که البته در عمل تنها 54 عدد از آنها روی ویندوز نصب می‌شوند.

 5.فایل نصبی هر دو برنامه به صورت فایل MSI جهت نصب روی سیستم‌های مختلف ارایه شده است با این تفاوت که فایل نصبی LibreOffice به راحتی روی ویندوز7 اجرا می‌شود در حالی که فایل OpenOffice برای اجرا روی ویندوز ایکس‌پی طراحی شده است.

نقاط رقابت هردوبرنامه


انتظار می‌رفت یکی از نقاط رقابت هر دوبرنامه در پشتیبانی از فایل‌های Microsoft Office باشد اما ظاهرا هر دو در این بخش کم‌کاری کرده‌اند با این حال هر دو برنامه از فایل‌های Office 2003 و نسخه‌های جدیدتر به خوبی پشتیبانی می‌کنند اما زمانی که پای فایل‌های مبتنی بر XML به میان آید اوضاع کاملا متفاوت می‌شود.

فایل‌های مبتنی بر XML برنامه Excell به خوبی روی هر دو برنامه اجرا می‌شوند اما فایل‌های docx و pptx در زمان اجرا با مشکل مواجه خواهند شد.

 برنامه OpenOffice نیز در نمایش فونت‌های برنامه Word عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد.

هر دو برنامه با فایل‌های قدیمی Office مشکل دارند و به عنوان نمونه تنها قسمتی از جلوه‌های متنی و تصویری برنامه PowerPoint توسط هر دو برنامه پشتیبانی می‌شوند. برنامه کاربردی Calc در هر دو مورد به شکل قابل قبولی از امکانات پایه Excel پشتیبانی می‌کند اما باز هم تمام قابلیت‌ها Excel به خوبی اجرا نمی‌شوند.

در نگاه کلی می‌توان گفت LibreOffice در پشتیبانی از فایل‌های Microsoft Office برتری محسوسی نسبت به OpenOffice ندارد.


برنامه LibreOffice چه ویژگی دارد تا کاربران را برای استفاده از این برنامه در رقابت با OpenOffice ترغیب کند؟


در حقیقت این ویژگی کمی بهبود عملکرد LibreOffice در مقایسه با رقیب خود است. به عنوان نمونه برنامه Calc از نظر کارایی سازگاری بیشتری با Excel دارد و کاربران قدیمی Excel راحت‌تر می‌توانند با آن کار کنند.

در برنامه Writer نیز از یک دیالوگ باکس جدید استفاده شده که با استفاده از آن اصلاح عناوین صفحات ساده‌تر شده است. همان طور که گفته شد عملکرد هر دو برنامه در پشتیبانی از فایل‌های Office ضعیف است اما در نگاه کلی LibreOffice عملکرد بهتری در مدیریت اسناد Microsoft Works ،Lotus ،Word Pro و WordPerfect خواهد داشت.

 شاید مهم‌ترین امکان جدید برنامه LibreOffice در پشتیبانی از فایل‌های( Scalable Vector Graphics (SVG در برنامه Writer، Impress و Draw باشد. فرمت SVG یک استاندارد باز برای رسم‌های برداری است که اکثر برنامه‌های حوزه طراحی  نظیر Adobe Illustrator، Microsoft Visio و بسیاری از برنامه CAD از آن پشتیبانی می‌کنند.

 همچنین در LibreOffice گزینه‌ای وجود دارد که با استفاده از آن می‌توان امکانات آزمایشی برنامه را فعال کرد اگرچه با فعال کردن این گزینه هنوز هم بسیاری از امکاناتی که در وب‌سایت LibreOffice در مورد آنها توضیح داده شده است روی نسخه ویندوزی نرم‌افزار کار نمی‌کنند.

درسایت توضیح داده شده که LibreOffice قادر است فایل‌های OpenDocument را به عنوان Flat XML دخیره کند تا تغییر اسناد با استفاده از تبدیل XSL آسان‌تر شود اما این امکان به هیچ‌وجه در گزینه Save As نسخه ویندوزی نرم‌افزار دیده نمی‌شود. همچنین برخی از عناصر مربوط به UI (واسط کاربری) مانند Radio Box در نسخه ویندوزی وجود ندارند.

 مطمئنا یکی از مهم‌ترین ملاک‌های کاربران برای انتخاب یکی از برنامه‌ها سازگاری بیشتر آنها با Microsoft Office است هرچند برای کاربران حرفه‌ای که با حجم انبوهی از اسناد پیچیده سروکار دارند هیچکدام از این‌ دو نمی‌توانند جای Microsoft Office را پر کنند.

نحوه پشتیبانی و برنامه آینده OpenOffice و LibreOffice
به غیر از ویژگی  گفته شده دو عامل دیگری که می‌توانند در انتخاب یکی از این دو تاثیرگذار باشند نحوه پشتیبانی و برنامه آینده OpenOffice و LibreOffice است.برای کسانی که به دنبال یک پشتیبانی تجاری مطمئن هستند برنامه OpenOffice تنها گزینه پیش رو است.

اوراکل علاوه بر ارایه نسخه‌ای 95/49 دلاری از OpenOffice برای کسب و کارهای کوچک و استفاده‌های شخصی، نسخه‌های 90 دلاری از این برنامه را عرضه کرده که چه از نظر پشتیبانی و چه از نظر امکانات مزایای بیشتری نسبت به نسخه رایگان دارد. در طرف مقابل Document Foundation نسبت به اوراکل از ساختار ضعیف‌تری برخوردار است و نمی‌تواند نسخه‌ای تجاری از LibreOffice با سرویس‌های پشتیبانی مختلف ارایه دهد.

از سوی دیگر از آنجایی‌که اوراکل هنوز برنامه چندان مشخصی برای توسعه OpenOffice ندارد به نظر می‌رسد سرعت رشد LibreOffice بیشتر باشد. حتی در حال حاضر و در نسخه 0/3/3 LibreOffice امکاناتی وجود دارد که در OpenOffice دیده نمی‌شود.

صرفنظر از مطالب گفته شد باید اشاره کرد از آنجایی که فرمت‌های OpenDocument از جمله استانداردهای باز محسوب می‌شوند صرف‌نظر از برنامه‌ای که انتخاب می‌کنید لازم نیست نگران باز کردن فایل‌های خود در آینده باشید چرا که هر دو برنامه به دلیل پشتیبانی  از استانداردهای باز به خوبی فایل مورد نظر شما را اجرا خواهند کرد.

متن باز

قلب مادرید، میدان دروازه‌ی خورشید


مادرید، پایتخت اسپانیا، شهر تاریخ، موسیقی، شور و هیجان و فوتبال است.

مادرید را می‌توان نمونه‌ی کوچک کشور اسپانیا دانست.

نام کشور: اسپانیا

پایتخت :مادرید

موقعیت جغرافیایی :  اروپای جنوب غربی

همسایگان :فرانسه، آندورا، پرتغال

جمعیت : ٤٠٫٥٢٥٫٠٠٢

دین :کاتولیک رمی

مساحت :٥٠٤٫٠٣٠ کیلومتر مربع

فاصله از ایران:٤٧٩١ کیلومتر

آب و هوا :مدیترانه‌ای، نیمه خشک و اقیانوسی

پیش شماره :٣٤

زبان رسمی :اسپانیایی

زمان محلی :سه ساعت و نیم عقب‌تر از ایران

از تمام سنت‌ها و جذابیت‌هایی که در این کشور وجود دارند، چیزی هم در مادرید پیدا می‌شود.

مادرید را در دنیا با میراث فرهنگی و هنری یگانه و زیبایش و با شب‌های پر زرق و برق و زنده‌اش می‌شناسند.

موزه‌های بی‌پایانش، رستوران‌ها و کافه‌های همیشه بیدارش و هوای معتدل و مردم زنده و خوشحالش، مادرید را یکی از پرتوریست‌ترین شهرهای اروپا کرده است. تقریباً چهار فصل سال، شهر شلوغ و پر از مسافر است. با این‌ حال، بهار و پاییز برای دیدن مادرید وقت مناسب‌تری است؛ هم هوا خوب است و هم فستیوال‌ها و جشن‌های زیادی در شهر برپاست.

قلب مادرید،

میدان دروازه‌ی خورشید یا Puerta Del Sol در قسمت جنوبی شهر است که با دو مجسمه‌ی معروف مشخص شده: مجسمه‌ی پادشاه کارلوس سوم و مجسمه‌ی خرس و درخت که نماد خانواده‌ی سلطنتی اسپانیا و نماد مادرید به شمار می‌رود. پوئرتا دل سول در مرکز مادرید قرار دارد و از آنجا به راحتی به هر جای شهر می‌توان رفت. نزدیک این منطقه، میدان مشهور دیگری با نام پلازا مایور قرار دارد که از شلوغ‌ترین و محبوب‌ترین میدان‌های شهر است. پلازا مایور میدانی وسیع است که ساختمان‌هایی قدیمی به سبک معماری گوتیک با رستوران‌ها، کافه‌ها و مغازه‌ها دور تا دورش را پر کرده. . ساخت پلازا مایور در قرن هفده و به دستور پادشاه فیلیپ سوم آغاز شد و امروز با حضور مجسمه‌ی فیلیپ سوم در وسط میدان، این‌جا محل اصلی جشنواره‌ها و گردهمایی‌های مردم مادرید است.

مردم مادرید به شب‌زنده‌داری و خیابان‌گردی معروف شده‌اند.

خیلی از کافه‌ها و مغازه‌ها تا ساعت پنج صبح نیز باز هستند. مردم محلی و توریست‌ها هم تا هر ساعت شب در رستوران‌ها و پلازاها در رفت و ٱمدند. علاوه بر میدان مایور، میدان سیبلس (Plaza De Cibeles) با ساختمان تالار شهر ِ بزرگ و مشهور و نورپردازی‌ بی‌نظیرش در شب و خیابان گرن ویا از محله‌های شب‌نشین شهرند و همیشه پر رفت و آمد و زنده هستند. میدان سیبلس را باید موقع بازی‌های باشگاه رئال مادرید ببینید؛ تقریباً تمام طرفداران رئال مادرید این‌جا جمع می‌شوند و اگر تیم‌شان ببرد که دیگر جشن تا صبح در تمام خیابان‌های شهر برپاست.

مادرید شهر هنر و شهر موزه‌‌ها و نمایشگاه‌های هنری‌است.

یکی از جاهایی که نباید دیدنش را در مادرید از دست بدهید، موزه‌ی پرادوست که یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های آثار هنری اروپا و اسپانیا را دارد با ساختمانی بزرگ و فضای سبز دیدنی در اطرافش. یکی دیگر از موزه‌های مشهور اسپانیا، موزه‌ی رینا سوفیا در خیابان سانتا ایزابل در نزدیکی موزه‌ی پرادوست؛ دیدن کلکسیون عظیمی از آثار پابلو پیکاسو، سالوادور دالی، باکون و میرو تجربه‌ی ارزشمندی‌ست از موزه‌های هنر اسپانیا. در کنار همه‌ی این آثار نقاشی بی نظیر، کاخ سلطنتی ، موزه‌ی رئال مادرید ، موزه‌ی تیسن بورنمیسا و کتابخانه ملی اسپانیا از دیدنی‌های بی‌پایان این شهر فرهنگی ِ زیباست. اگر تمام وقت سفرتان را به گشتن موزه‌ها و گالری‌های مادرید اختصاص بدهید، باز هم ممکن است وقت کم بیاورید.

 هیچ جای مادرید، امکان ندارد فراموش می‌کنید که در اسپانیا هستید.

همه جا بساط هنر و آواز به راه است. در خیابان‌ها می‌توانید مجسمه‌ی گاوهایی را ببینید که روی تن‌شان به سبک‌های مختلف نقاشی شده. این گاوها نماد میدان‌های گاوبازی و ماتادورهای اسپانیا هستند. شب‌ها پیاده‌رو‌ها را نوازنده‌ها و رقصنده‌های مادریدی اشغال می‌کنند: اجرایی زنده و باشکوه از هنر فلامنکو که در فهرست میراث معنوی یونسکو نیز به ثبت رسیده. برای دیدن تئاتر و اپرا بهتر است لیست برنامه‌هایشان را در کافه‌ها و روزنامه‌فروشی‌ها پیدا کنید و یا به رویال تئاتر بروید.

رویال تئاتر مرکز اصلی اپرا و تئاتر مادرید است و همیشه چند برنامه‌ی خوب در حال اجرا دارد.

فوتبال مادرید

یکی از جذابیت‌های مادرید برای گردشگرها، فوتبال است. باشگاه فوتبال رئال مادرید، یا همان استادیوم سانتیاگو برنابئو، و باشگاه فوتبال اتلتیکو مادرید در طول سال چند باری عاشقان فوتبال را از جاهای دیگر اسپانیا و اروپا به این شهر می‌کشاند. معمولاً گیر آوردن بلیت بازی‌ها کار راحتی نیست و همان روزهای اول به فروش رسیده، ولی اگر زمان بازی نباشد، می‌توان یکی از تورهای باشگاه را گرفت و کل ورزشگاه اختصاصی آن را گشت. استادیوم سانتیاگو برنابئو در منطقه‌ی چامارتین واقع شده و ایستگاه مترویی به همین نام دارد. تور استادیوم سانتیاگو برنابئو شامل دیدن زمین و محوطه‌ی استادیوم، رختکن‌ها، جایگاه خبرنگاری و موزه‌ی باشگاه رئال مادرید می‌شود. موزه‌ی رئال مادرید تمام کاپ‌ها و جایزه‌های این باشگاه را با چیزهای هیجان‌انگیز دیگری به نمایش گذاشته است.

دیدنی‌های مادرید بی‌پایانند

- ولی می‌توان روزی را نیز به خرید کردن در منطقه سول سالامانکا اختصاص داد.

- حواستان باشد در مادرید مانند هر جای دیگری در اروپا، باید محتاط باشید. جنس تقلبی خریدن در اروپا جرم محسوب می‌شود و عواقب خوبی ندارد. کفش و - لباس مارک‌دار را از فروشگاه خودشان بخرید.

-اگر خرده‌ریز دوست دارید و دنبال چیز خاصی نمی‌گردید، مغازه‌ها و بازارچه‌های اطراف پوئرتا دو سول را حتماً ببینید.

- اگر صبح یکشنبه در مادرید بودید، بازار La Rastroرا که یکی از بزرگ‌ترین یکشنبه‌بازارهای اروپاست از دست ندهید.

- گشت زدن در بازار و غذاها و نوشیدنی‌های فوری که اطرافش می‌فروشند از چیزهای جالبی که ممکن است بخرید، بیشتر خوش می‌گذرد.

- برای رسیدن به یکشنبه بازار با مترو به La Latina بروید.

در مادرید لازم نیست خیلی دنبال غذا بگردید.

هر غذایی که چشم‌تان را گرفت، سفارش دهید و مطمئن باشید پشیمان‌ نخواهید شد. غیر از رستوران‌های بین‌المللی، ایرانی، ترکی و عربی، چینی و هندی متعددی که در مادرید پیدا می‌شود، رستوران‌های این شهر تمام غذاهای اسپانیا را سرو می‌کنند. البته یک مدل کباب بره دارند که غذای سنتی مادرید به شمار می‌رود و معمولاً با سس سیر سرو می‌شود.

مادرید هتل‌ و مهمان‌خانه زیاد دارد.

با توجه به سلیقه و پولی که می‌خواهید خرج کنید، از هتل‌های مرکز شهر گرفته تا دهکده‌های اطراف، میزبان خوبی برای توریست‌ها هستند. هتل‌های مرکز شهر نسبت به شهرهای دیگر اروپا خیلی گران نیستند، ولی هر چه به سکونت‌گاه‌های خلوت شهر نزدیک می‌شوید، قیمت هتل‌ها با توجه به امکانات‌شان کم‌تر می‌شود.

اگر در ماه مه یا ژوئن به مادرید سفر می‌کنید ، یادتان باشد فصل مسابقات گاوبازی‌ است. حواستان باشد که مسابقات معروف گاوبازی اسپانیایی در ورزشگاه لاس ونتاس را از دست ندهید که از تجربه‌های بی‌نظیر سفر به اسپانیاست.

توصیه می‌کنیم این‌ها را هم به خاطر بسپارید:

- اگر با هواپیما به این شهر سفر کنید، اولین ساختمانی که در مادرید می‌بینید، فرودگاه بین‌المللی باراخاس است. فرودگاه باراخاس که چند جایزه‌ی معماری برنده شده، کم از یک اثر دیدنی که باید برای دیدنش بلیت بخرید، ندارد. فرودگاه، ساختمان بزرگی‌ است که حدود ١٣ کیلومتر با مرکز شهر، یعنی میدان دروازه‌ی خورشید یا پوئرتا دِل سول فاصله دارد. این مسیر را می‌توان با خط ٨ مترو، تاکسی و اتوبوس طی کرد.

- بلیت مترو از فرودگاه به مرکز شهر دو یورو هزینه دارد و همین فاصله با اتوبوس گران‌تر می‌شود و تاکسی‌ها هم که با کم‌تر از ٤٠ یورو شما را به شهر نخواهند رساند. خوبی چمدان سبک داشتن همین است: می‌توانید از همان اول مراقب هزینه‌ها باشید و با مترو وارد مادرید شوید.

- با قطار هم می‌توان از شهرهای دیگر خود اسپانیا و اروپا به مادرید رسید. یک امتیازش این است که مناظر زیبایی را خواهید دید؛ فقط فراموش نکنید که ساعت حرکت‌ ترن‌ها و عوض‌کردن ایستگاه‌ها را خوب بلد باشید.

- سیستم حمل و نقل عمومی مادرید نه تنها یکی از بهترین‌های اروپا، بلکه کل جهان است و متروی این شهر با ٢٣٤ ایستگاه رتبه‌ی ششم را در بین متروهای دنیا از لحاظ طول خط مترو دارد و بیشترین سهم را در جابه‌جایی مسافر در شهر مادرید بر عهده گرفته. در کنار مترو، اتوبوس، تاکسی و یک قطار محلی (ترن برقی) هم دارد که از روستاهای اطراف تا مرکز شهر مادرید حرکت می‌کند. دسترسی به وسایل نقلیه‌ی عمومی همه جای شهر به راحتی انجام می‌شود و قطار محلی مادرید هم برای دیدن محله‌های اطراف شهر و گشت زدن از شمال تا جنوب مادرید انتخاب مناسبی است.

- در مادرید هم باید مواظب جیب برها و بچه‌های کولی باشید. با دست‌فروش‌ها وارد معامله نشوید و چیزی از کسی در خیابان قبول نکنید.

دیدنی‌های مادرید

- قصر سلطنتی

- میدان پورتو دل سول

- پلازا مایور

- گران ویا

- پلازا سیبلس

- موزه دل پرادو

- موزه رینا سوفیا

- موزه تیسن

- موزه باشگاه رئال مادرید

- موزه‌ی گویا

- کتابخانه‌ی ملی اسپانیا

- رویال تئاتر

- پارک ال رتیرو

- کلیسای جامع مادرید

- معبد مصری دبود

- پلازای دولاویلا

- باغ وحش و آکواریوم مادرید

 زورق

 نویسنده: فرناز هل‌فروش


جاکارتا ؛ شهر مینیاتوری تامان

جاکارتا پایتخت و قلب کشور اندونزی است.

جاکارتا با جمعیت و ترافیک زیادش، مرکز اقتصادی و سیاسی اندونزی به شمار می‌آید. این شهر به خاطر توسعه‌ی اقتصادی و بازارها و بنادر پر رونقش، مورد انتخاب مهاجرین دیگر کشورهای جنوب شرقی آسیا قرار گرفت و امروزه یکی از پرجمعیت‌ترین شهرهای دنیاست. با این‌که وقوع زلزله و فوران آتشفشان‌ها طی سال‌های گذشته، جاکارتا را برای جذب توریست با مشکل مواجه کرده، ولی جذابیت‌های طبیعی این سرزمین، قدمت معابد و کاخ‌ها، جشن‌ها و فرهنگ هندو هر سال پذیرای مسافران زیادی از همه‌جای دنیااست.

آب ‌و هوای جاکارتا استوایی است و در تمام سال هوایی گرم و مرطوب دارد، زمستان‌ها باران‌ زیاد می‌بارد ولی در فصل بهار، بادی که از روی دریا می‌گذرد، هوا را مطبوع می‌سازد. بهترین وقت سفر به جاکارتا، از آوریل تا اواسط نوامبر است؛ فقط فراموش نکنید از قبل به فکر رزرو هتل باشید، وگرنه مجبورید توی شهری پر از توریست، هر هتلی را با هر قیمتی بپذیرید.

اولین چیزی که بعد از ورود به جاکارتا خواهید دید، فرودگاه بزرگ و بین‌المللی سوکارنا هاتو است؛ فرودگاه سه تا ترمینال پروازهای داخلی و خارجی دارد و در بیست کیلومتری شمال غربی شهر واقع شده. بعد از ورود به سالن ترانزیت باید به باجه‌ی روادید رفته و اصل گذرنامه را برای درخواست ویزا تحویل دهید؛ بعد از کنترل گذرنامه، ویزا صادر خواهد شد و اگر به قصد تفریح به جاکارتا آمده باشید تا یک ماه می‌توانید در این شهر اقامت کنید.

چند تا سرویس‌دهنده‌ی تاکسی داخل سالن اصلی فرودگاه، باجه دارند. از همین‌جا می‌توانید برای رفتن به مرکز شهر تاکسی بگیرید و هزینه‌ای را که تاکسی‌متر تعیین می‌کند بپردازید. تاکسی‌هایی که بیرون فرودگاه هستند، عموماً در مورد قیمت با مسافر به توافق می‌رسند، اما ممکن است شب‌ها کرایه‌ی بیشتری طلب کنند. یکی از گزینه‌های دیگر رفتن به مرکز شهر، اتوبوس است؛ اتوبوس‌ها در جلوی ورودی ترمینال یک، هر نیم ساعت یک بار به سمت مرکز شهر، به نام میدان آزادی با برج مشهورش که سمبل جاکارتاست، حرکت می‌کنند.  بیشتر هتل‌های موردعلاقه‌ی توریست‌ها، ساختمان‌های اداری و یکی دو تا مرکز خرید بزرگ دور و بر همین میدان آزادی در مرکز شهر هستند. اگر حوصله‌ی ماندن در ترافیک و گشتن دنبال آدرس جاهای دیدنی را ندارید، همین حوالی هتل بگیرید؛ ولی اگر دنبال آرامش جاهای خلوت می‌گشتید، هتل‌های شمال جاکارتا، انتخاب بهتری هستند.

برای این طرف و آن طرف رفتن در سطح شهر، علاوه بر تاکسی و اتوبوس، اتوبوس‌های خط ویژه بهتر می‌توانند شما را از شر ترافیک نجات دهند؛ توی بعضی از محله‌های مرکز شهر هم می‌توانید سراغ باجاج‌ها ( موتورهای سه چرخ کابین‌دار) را بگیرید. بهتر است یک بار سوار باجاج بشوید، سرعت زیادشان با بدلیجات و مهره‌هایی که به در و دیوار کابین‌ها آویزان می‌کنند، تجربه‌ی بامزه‌ای است.

 اولین چیزی که باید در جاکارتا به سراغش بروید، شهر مینیاتوری تامان است؛ همان‌طوری که اسمش نشان می‌دهد تمام فرهنگ و دیدنی‌های اندونزی با مجسمه‌های هنرمندانه‌ی مینیاتوری در این باغ بزرگ جمع شده است. شهر مینیاتوری تامان تا هشت شب باز است و راهنماهای زیادی دارد.

اطراف جاکارتا را به خاطر آب و هوای گرم و مرطوب، فضای سرسبز جنگل‌های استوایی پوشانده و باعث شده این شهر چندین پارک و باغ با گونه‌های کمیاب گیاهی و جانوری داشته باشد. پارک سفری جاکارتا با ١٣٠ هکتار مساحت یکی از این‌هاست؛ پارک سفری قسمتی مخصوص حیوانات وحشی و پرندگان نادر دارد که تورهای داخلی آن با اتومبیل انجام می‌شود. دیدن زندگی طبیعی حیوانات در میان درخت‌ها و گیاهان سبز جنگل، خاطره‌ی جالبی می‌سازد. در پارک سفری، می‌توانید دو تا آتشفشان دو قلو، میمون‌های سوماترایی و خرس‌های پاندای چینی را نیز ببینید. بچه‌ها صد در صد این‌جا را خیلی دوست خواهند داشت. با این همه، خیلی خوب نیست اگر تا جاکارتا بروید و باغ بوگور و باغ ارکیده‌ی جاکارتا را نبینید؛ اندونزی به داشتن بیشترین نوع و بزرگ‌ترین ارکیده در جهان معروف است، از طرفی در باغ بوگور بیشتر از پنجاه گونه درخت نخل وجود دارد، با مغازه‌هایی که صنایع دستی تهیه شده از تنه و برگ نخل می‌فروشند.

پارک رویایی آنکول در شمال جاکارتا، مجموعه‌ای از چندین مکان تفریحی است؛ دنیای فانتزی، دنیای آبی با آکواریوم بسیار بزرگش و پارک اقیانوس در کنار هتل و رستوران‌ها و کافه‌های متعدد در آنکول قرار گرفته‌اند. در دنیای آبی می‌توانید سوار قایق‌های موزی شوید، قایق‌های زردرنگی که شبیه به موز هستند.

برای دیدن تاریخ اندونزی، موزه‌ی ملی اندونزی در خیابان جیمردکا با فیل‌های برنزی متعددش جای خوبی است. موزه‌ی ملی، کلکسیون بزرگی از سرامیک‌ها و مجسمه‌های هندو دارد که در کنار ابزارهای جنگی و شمشیرهای جواهرنشان پادشاهان به نمایش درمی‌آیند. محله‌ی قدیمی جاکارتا، باتاویا، منطقه‌ای از خانه‌ها و آثار باستانی این شهر است که خیابان‌هایش سنگ‌فرش هستند. موزه‌ی موسیقی جاکارتا در این محله قرار گرفته که برنامه‌های هفتگی اجرای موسیقی محلی دارد. پیاده‌روی در خیابان‌های باتاویا و خوردن غذا یا نوشیدنی در یکی از کافه‌های قدیمی این‌جا لذت خوبی به سفرتان می‌بخشد. در هیچ جای جاکارتا نگران غذا نباشید؛ در همه‌ی خیابان‌های اصلی، تعداد زیادی رستوران و اغذیه‌فروشی‌های بین‌المللی و محلی به چشم می‌خورد. به غیر از برندهای غربی مثل مک دونالد و پیتزا هات و استارباکس، رستوران‌های ایتالیایی، مکزیکی، فرانسوی و حتی عربی زیادی هم در شهر وجود دارد. غذای محلی جاکارتایی‌ها پر از ادویه و چاشنی است و عموماً در کنار برنج یا نودل سرو می‌شود.

جاکارتا معدن تفریحات دریایی هم هست. سواحل عمومی در شمال شهر هستند و تورهای قایق‌سواری، اسکی روی آب، غواصی، گردش با کشتی و کایت‌سواری در ساحل‌ها برپاست. هیجان بازی‌های آبی در سایه‌ی نخل‌های بلند و باریک در جاکارتا طرفدار زیاد دارد. اگر در یکی از هتل‌های کناره دریا اقامت داشته باشید، می‌توانید از ساحل اختصاصی هتل استفاده کنید و غذا و نوشیدنی هم در ساحل برایتان سرو خواهد شد. هر کاری در جاکارتا بستگی به سلیقه‌ی شخصی‌تان دارد؛ می‌توانید یک سفر ماجراجویانه و هیجانی را انتخاب کنید یا آرامش طبیعت را.

اگر در ماه ژوئن به جاکارتا سفر کردید، هفته‌ی مد اسلامی را از دست ندهید. طراحان معروفی از سرتاسر دنیا در این فستیوال مد شرکت می‌کنند و جشنواره، تاثیر زیادی روی صنعت پوشاک در جهان دارد.

نورآقایی