مجله الکترونیکی هوای تازه e magazine- htnews.ir

نشریه الکترونیک ، فرهنگ ، جامعه ، توریسم ، فناوری و اقتصاد اطلاعات

مجله الکترونیکی هوای تازه e magazine- htnews.ir

نشریه الکترونیک ، فرهنگ ، جامعه ، توریسم ، فناوری و اقتصاد اطلاعات

بررسی نسخه‌های جدید معروف‌ترین پردازنده‌‌ موبایلی



اسنپ‌دراگون (Snapdragon) یکی از قوی‌ترین پردازنده‌های موبایلی است که توسط شرکت کوالکام و بر پایه معماری کم‌مصرف آرم ساخته شده است
اسنپ‌دراگون (Snapdragon) یکی از قوی‌ترین پردازنده‌های موبایلی است که توسط شرکت کوالکام و بر پایه معماری کم‌مصرف آرم ساخته شده است. گوشی‌های هوشمند جدید قرار است از دو پردازنده جدید اسنپ‌دراگون ۸۰۸ و ۸۱۰ بهره ببرند که معماری ۲۰ نانومتری دارند و نسبت به نسخه‌های پیش از خود تغییرات قابل توجهی کرده‌اند. معماری big.LITTLE با هسته‌های کورتکس A57 و A53 و ساختار حافظه ۶۴ بیتی مهم‌ترین پیشرفتی است که در پردازنده‌های جدید این شرکت دیده می‌شود.

 چند ویژگی مهم این پردازنده 
- برای اولین بار در پردازنده اسنپ‌دراگون ۸۱۰ از حافظه رم DDR4 با فرکانس کاری ۱۶۰۰مگاهرتز استفاده شده است. پهنای باند انتقال داده‌های این حافظه ۲۵٫۶ گیگابیت بر ثانیه و سرعت باس آن ۱۶۰۰ مگاهرتز با فرکانس مؤثر ۳۲۰۰ مگاهرتز است. اسنپ‌دراگون ۸۰۸ نیز از حافظه DDR3 با سرعت باس ۹۳۳ مگاهرتز و فرکانس مؤثر ۱۸۶۶ مگاهرتز استفاده می‌کند و پهنای باند انتقال داده‌های آن ۱۵ گیگابیت بر ثانیه است.
-در پردازنده‌های چندهسته‌ای از آنجا که توان پردازشی بالاست مصرف هم بالا می‌رود. در چنین شرایطی برای کاهش مصرف هسته‌های کورتکس در کنار چند هسته با توان پردازشی کمتر و مصرف انرژی ‌کمتر قرار می‌گیرند تا در مواقع لزوم پردازنده‌های پرمصرف فعال شوند و زمانی که به توان پردازشی بالایی نیاز نباشد هسته‌‌های کم‌مصرف کار را پیش ببرند. همان‌طور که گفتیم پردازنده‌های جدید اسنپ‌دراگون از معماری big.LITTLE بهره می‌برند. معماری big.LITTLE توسط شرکت آرم ساخته شده و کمک می‌کند تا وظایف بین هسته‌های قوی و ضعیف به درستی تقسیم شده و پردازشی قدرتمند با مصرف انرژی بهینه داشته باشیم. در این صورت مصرف انرژی کمتر می‌شود و طول عمر باطری افزایش چشمگیری خواهد داشت.
-در این پردازنده‌ها از ساختار حافظه ۶۴ بیتی نیز استفاده شده است. ساختار حافظه ۶۴ بیتی این امکان را فراهم می‌کند تا داده‌ها در بلوک‌های ۶۴ بیتی حافظه ذخیره‌سازی شده و سرعت ذخیره و بازیابی داده‌ها افزایش یابد. ضمن اینکه در ساختار ۳۲ بیتی حداکثر ۴ گیگابایت حافظه قابل استفاده بود اما در ساختار ۶۴ بیتی می‌توان از حافظه RAM با ظرفیت بیش از ۴ گیگابایت استفاده کرد.
-اسنپ‌دراگون ۸۱۰ در مورد شبکه‌های ارتباطی نیز سنگ تمام گذاشته و از قابلیت‌هایی مانند استاندارد HDMI 1.4، بلوتوث نسخه ۴٫۱، پورت انتقال داده‌های USB 3.0، فناوری ارتباط بی‌سیم کوتاه‌برد NFC و هسته مکان‌یابی IZat کوالکام برای سرویس‌های مبتنی بر GPS برخوردار است.
-پردازنده‌های جدید قادرند از عکس‌برداری ۵۵ مگاپیکسلی و فیلم‌برداری HDR پشتیبانی کنند. درست است که تاکنون دوربین ۵۵ مگاپیکسلی روی موبایل‌ها قرار داده نشده اما اگر زمانی این اتفاق افتاد اسنپ‌دراگون ۸۰۸ و ۸۱۰ به دلیل داشتن پردازنده‌های دوگانه ۱۴ بیتی دوربین برای پردازش سیگنال‌های تصویری می‌توانند اجازه عکس‌برداری تا سقف ۵۵ مگاپیکسل و فیلم‌برداری HDR با گوشی‌های هوشمند را بدهند. علاوه بر این اسنپ‌دراگون ۸۱۰ قدرت تولید و پخش محتوای ویدئویی ۳۰ فریم بر ثانیه با رزولوشن اولترا اچ‌دی ۴K یا ۱۲۰ فریم بر ثانیه با رزولوشن فول‌اچ‌دی را هم دارد و از کدک ویدئویی H.265 نیز پشتیبانی می‌کند. این پردازنده قدرتمند به دلیل دارا بودن انکودر و دیکودر داخلی می‌تواند تصاویر و ویدئوهای گرفته شده با رزولوشن ۲۱۶۰ در ۴۰۹۶ پیکسل را با سرعت ۱٫۲گیگاپیکسل بر ثانیه روی انواع صفحه نمایش موبایل یا تبلت نمایش دهد.
-پردازنده اسنپ‌دراگون ۸۱۰ دارای پردازنده‌ گرافیکی Adreno 430 است و اسنپ‌دراگون ۸۰۸ نیز از پردازنده گرافیکی Adreno 418 بهره می‌برد. این پردازنده‌های گرافیکی سرعت پردازش گرافیکی را بسیار بالا برده و در مقابل مصرف را پایین می‌آورند. پردازنده‌ گرافیکی Adreno 430 مناسب نمایش محتوای ۴K است و Adreno 418 برای ایجاد بالاترین رزولوشن تصویری WQXGA یعنی ۲۵۶۰*۱۶۰۰ پیکسل مجهز شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد