مجله الکترونیکی هوای تازه e magazine- htnews.ir

نشریه الکترونیک ، فرهنگ ، جامعه ، توریسم ، فناوری و اقتصاد اطلاعات

مجله الکترونیکی هوای تازه e magazine- htnews.ir

نشریه الکترونیک ، فرهنگ ، جامعه ، توریسم ، فناوری و اقتصاد اطلاعات

یک دوجنسیتی ایم ؛ به آنچه هستیم بنگر ‏


مرا بشناس !!!


 جامعه / ترانس سکشوالیسم  Trans.s.e.x.ual/ روانشناختی اجتماعی


اولین جراحی تغییر جنسیت در ایران وقتی انجام شد که فریدون ملک آرا بعد از چندین مرحله پیگیری توانست مجوز این جراحی را از حضرت امام دریافت کند و به مریم ملک آرا تبدیل شود.

قبل از این تاریخ، تغییر جنسیت دو جنـ.سی‌ها کم و بیش وجود داشت، ولی تغییر جنسیت یک فردی که از نظر ظاهر سالم بود، چیز عجیب و جدیدی محسوب می‌شد.

اولین تغییر جنسیت در انگلستان در فاصله سال‌های ۱۹۴۲-۱۹۴۸ میلادی اتفاق افتاد که دختری به نام لورا دیلون تغییر جنسیت داد و پسر شد و نام مایکل دیلون را برای خود انتخاب کرد.سابقه تغییر جنسیت در آمریکا، به عنوان یک موضوع پزشکی، به سال ۱۹۵۲ میلادی باز می‌گردد . نخستین تغییر جنسیت در کشور مصر در سال ۱۹۸۲ میلادی اتفاق افتاد، که جوان نوزده ساله‌ای به نام عبدالله تغییر جنسیت داد و نام سالی را برای خود انتخاب کرد.

مشاوره های  ضروری و اطلاع رسانی متخصصانه

قبل از این که به موضوع  S.T (ترانس سکشوالیسم ) یا همان افراد ترانس( دوجنسیتی ) که  از لحاظ بدنی و خصوصیات جسمی جنسی - کروموزمی، هورمونی و دستگاه تناسلی-  کاملا مانند یک مرد یا زن طبیعی هستند بپردازیم ،این پیام ها را بخوانید .

درخصوص ترانس سکشوالیسم ، به  یک  سایت برخوردم که  خدمات مشاوره ای اینترنتی به ترانس ها می داد .

 البته از این گونه  پیام ها در سایت های مشاوره ایی یا درمانی متخصصین  اعصاب و روان و سکسولوژی  و اختلارفتاری و جنسی در مردان و زنان به وفور یافت می شود ..

سلام آقای دکتر

 وقت بخیر

آیا تست، یا آزمون خاصی هست که از طریق آن بشه به ترانسکشوال بودن طرف پی برد؟

من واقعا مستاصل موندم که ترنس هستم یا گی؟

برای تشخیص میشه به شما مراجعه کنم؟

***

آقای دکتر سلام

شما در حوزه ی ترنسکشوالیسم هم میتونید مشاوره بدید که من بیام خدمتتون؟؟

من مدتهاست با اختلال هویت جنسی دارم میسازم اما خسته شدم

باحترام

***

آقای دکتر سلام

من یک ترانس سکشوال سی ساله میشناسم که بدلیل این که در خانواده مذهبی زندگی میکرده و این مسئله را نمیتونسته به خانوادش بگه از خانه فراری شده و شب ها در خرابه میخوابه و روزها تو مسجد گدایی میکنه. اگه راهکاری بدید ممنون میشم. آیا ببرمش پزشکی قانونی یا پیش سکس تراپیست ؟ اگه میشه به طور واضح بگین کجا ببرمش؟ البته لازم بگم افسردگی حاد داره و یه چیزهایی مصرف میکنه که نمیدونم چیه....

****

سلام اقای دکتر

من یک ترنس هستم من نمی دانم هزینه تغیر جنسیت چقدر است ؟ لطفا برای من هزینه اش رابنویسید  وآیا در شهر ب... روانپزشک مجرب هست برای ترنس؟

****

اینها نمونه ای از دهها سوالات و خدمات مشاوره ای بود که درسایت  جناب دکترشمشیری 

مطرح شده است .

متاسفانه  کمتر دیده شده است خانواده ها و حتی مسئولین مرجع و پی گیر به این سایت ها مراجعه کنند و حتی رسانه های گروهی و اینترنتی کمتر به مشکلات و معضلات فراوان فرهنگی ، اجتماعی ، جنسیتی و حتی هزینه های درمانی سنگین تغییر جنیست می پردازند و از بیان آن ها ابا دارند .

چرا ترانس سکشوال ها را نمی بینیم ؟

افراد دارای اختلال در هویت جنسی ( ترانس سکشوال ) ؛ در ایران  به عنوان یک شهروند دارای حق و حقوق جنسیتی محکوم به فراموشی هستند. نه تنها از سوی مرجع و نهاد حقوفی ، بلکه از سوی جامعه و حتی در نزد عزیزان خود ، افراد، مادر، خواهر، برادر و پدر، به عنوان یک فرد صاحب حقوق فردی ، اجتماعی ، طبیعی و خانوادگی ، به حساب نمی آیند .

 در 99 درصد موارد خانواده به سادگی طردشان می شوند . آنان حتی در حاشیه ذهن جامعه جایی ندارند و گویی هیچ گاه نبوده اند! و همیشه حاضرینی محسوب می شوند ، که همیشه غایب اند! و انگار پدر ، هیچ گاه پسری نداشته و یا آن مادر، هیچ گاه دختری نزاده است.

 به گفته ی مینا ام تو اف : خاطره ای ، جشن تولدی هم ازشان در هیچ آلبوم عکس خانواده نیست و حتی برای دلخوشی یا سرریز قطره ای اشک ، هیچکس برایشان دلتنگ نمی شود و اصلا این افراد هیچ اند و در فراموشی مطلق و محض. حتی برای آن تعداد معدود که خانواده به اکراه می پذیرد با واقعیت او کنار بیاید، مشکلات کم نیست،محدودیت ها و اجبارها گاه چنان وسعت می گیرد که آنها در سکوت و انزوا فرو می روند و در نهایت در حسرت «زندگی» جان می دهند؛ اگر پیش از تحمل این همه درد ، رنج ، غربت ، سرکوفت ، تحقیر ، استهزاء ، ناملایمات ، بی توجه ای ، بی هویتی و افسردگی و انزوا ، دست به خودکشی نزده یا بر اثر غرور و تعصب خانوادگی ، نامردمی و بز هکاران جامعه کشته نشده باشند.

همه ی صاحبان عدم و اختلال در هویت جنسی از خود ، خانواده ها و جامعه این سوالات را دارند ؛ آیا من خودم هستم ؟ در درون من کیست ،آن که با من هست و بی من است ، چرا مثل خودم نیست ؟ آن که شبیه من است و مثل خودم نیست ، چرا باید مثل او باشم ؟!

ترانس سکشوالیسم یا دوجنسیتی ها را بشناسیم

ترانس سکشوالیسم TS ؛ یا دوجنسیتی ، عارضه ای است که در آن، فرد هویت جنسیتی خود را که با توجه خصوصیات جنسی بدنی اش از هنگام تولد برای او تعیین شده، نمی پذیرد و از لحاظ روانی خود را جزو جنس مخالف می داند.

این افراد می خواهند به عنوان عضوی از جنس مخالف پذیرفته شوند و معمولا با جنس بدنی یا زیست شناختی خود احساس ناراحتی می کنند و ممکن است به "جراحی تعیین مجدد جنسیت" بدنی شان دست بزنند.

افراد ترانس از لحاظ بدنی و خصوصیات جسمی جنسی (کروموزمی، هورمونی و دستگاه تناسلی) کاملا مانند یک مرد یا زن طبیعی هستند و با افراد «اینترسکس» که خصوصیات جسمی بینابینی یا غیرمعمول دارند، متفاوتند.

دکتر" آرون دوور"  استاد دانشگاه ویکتوریای کانادا دپارتمان جامعه شناسی  معتقد است چهارده مرحله و نوع  برای تشکیل و رشد هویت ترنس سکشوالها وجود دارد .

 به نظر وی ؛ شناخت یک فرد به عنوان ترنس سکشوال شامل تعدادی مرحله از اکتشافات تحقیقات و تحلیل ها در هر دو بعد و سطح میان فردی و فرافردی میشود و طی سالیان دراز مورد مطالعه بوده  است . وی یک مدل از نتایج تحقیقاتش را که  شامل چهارده مرحله  می باشد و ممکنِ  است پیش رو برای یک ترنسکشوال در زندگی پیش فرض شده باشد  که آن مراحل بدین شرح هستند:

1-اضطراب دائمی

 2- سردرگمی در هویت فردی و جنسی

 3-مقایسه های هویتی فردی و جنسی

 4-کشف ترنس سکشوالیسم

5-سردرگمی در رابطه با ترنس سکشوالیسم

6-مقایسه های شناختی و هویتی درباره ترنس سکشوالیسم

 7-تحمل هویت ترنس سکشوالیسم

 8-تاخیر قبل از قبول هویت ترنس سکشوالیسم

9-قبول هویت ترنسکشوالیسم

 10-تاخیر و مکث قبل از عمل

 11-عمل تغییر جنسیت

 12-قبول هویت جنسی درحین عمل و پس از آن

13-انسجام روحی

 14-غرور و مباهات نسبت به جنسیت

اکثر ترنس سکشوال ها و اکثر متخصصانی که با آنها کار می کنند معتقدند که به طور نهایی یک مبنا و پایه بیولوژیکی برای افراد ترنس سکشوال پیدا خواهد شد.

برخلاف  این که مهم نیست به چه میزان از قوانین زندگی ما بر مبنای ملاحظات بیولوژیکی و زیست شناختی وضع خواهند شد تمام مردم در محیط های اجتماعی ای زندگی میکنند که این اجتماع به اصالت و واقعیت جسم و روحشان معنا میدهد و با طی شدن طول عمر هر کدام از ما در سازواره بیولوژیکی باید یاد بگیریم که چطور خودمان را بفهمیم زمانی که رشد میکنیم و خودمان را با دنیای تغییرات وفق بدهیم....نویسنده در اینجا چهارده مرحله را در پیدایش هویت یک ترنس سکشوال پیشنهاد میکند که این مدل برگرفته و ساخته شده از پیدایش هویت همجنسگرایان هست که توسط یک متخصص بنام کاس در سالهای 1979..1984 و 1990 است.....گرچه تمرکز من بر روی افراد ترنس سکشوال خواهد بود اما کوشش خواهم کرد که مقداری از راههایی را که ذکر خواهد شد برای افراد ترنس جندر هم مورد استفاده قرار بگیرد

این مدل بنا شده بر پانزده سال تحقیقات در زمینه جامعه شناسی و فعل و انفعالات حرفه ای با طیف وسیعی از افراد ترنس جندر است ... به اکثریتی که خودشناختی دارند به عنوان ترنس اف تو ام یا ترنس جندر...این اطلاعات از طریق پیشنهاد من برای تماس با صدها فرد ترنس سکشوال و ترنس جندر و ملاقاتهای رو دررو بنا شده اند و مصاحبه هایی که گاه تا ساعتها به طول انجامیده اند از قبیل مشاوره های خصوصی دیدار افراد در منازل یکدیگر ...مجالس خصوصی...ملاقات ها در مجامع و کنفرانسهای حرفه ای ...در مجالس شام و ضیافتها و حتا در کنار دریا همه و همه به عبارتی دیگر در طیف وسیعی از مجالسِ البته غیر پزشکی .

این مدل بدین دلیل ارائه میشود که تنها دیدگاههایی را فراهم کند که شامل راههایی مشترک خواهد بود که افراد مختلف پیموده اند لذا تصور بر این است که احتمالا شما نیز به عنوان خواننده و احیانا فردی که این راهها را پیموده اید شباهتهایی بین خود و این مدل احساس کنید اما این بدین معنا نیست که مدل ارائه شده تنها و بهترین راه ممکن است و مسلما نتایج متفاوت تری از نتایج رائه شده در آینده به دست خواهد آمد.


● علل

عوامل زیستی و روانی به عنوان علت این بیماری پیشنهاد شده است اما شواهد موجود به نفع علل ژنتیکی و جنینی در ایجاد ترانس سکشوالیسم است. به نظر می رسد که هویت روانی جنسیتی افراد در دوران جنینی و از همان هنگام تولد تعیین شده باشد. در اغلب افراد این هویت روانی جنسیتی با خصوصیات جنسی بدنی مطابقت دارد اما در افراد ترانس میان این دو، ناسازگاری وجود دارد. بررسی ها نشان می دهد افراد ترانس از همان اول زندگی از هنگامی که می توانند به یاد بیاورند، خود را جزو جنس مخالف می دانسته اند. یک دلیل دیگر به نفع این نظریه بررسی افراد اینترسکس (افرادی که دستگاه تناسلی مبهمی دارند) است که در دوران نوزادی مورد عمل جراحی برای تعیین جنسیت قرار گرفته اند. این افراد بعدها ممکن است جنسیت تعیین شده برایشان را نپذیرند و حتی بخواهند به جنس مخالف بدل شوند.

از جمله عللی که برای این عارضه پیشنهاد شده است، تغییرها در «هسته بستری استریا ترمینالیس» (BSTc)، جزئی از هسته های قاعده ای مغز است که تحت تاثیر هورمون های جنسی مردانه (آندروژن ها) در دوران جنینی است. ساختمان این هسته مغزی در میان مردان و زنان متفاوت است. یک بررسی نشان داده که ساختمان این هسته مغزی در ترانس های مردی که می خواهند زن باشند با ساختمان این هسته در زنان عادی شباهت دارد. بررسی های دیگر بیانگر آن است که این بیماری ممکن است منشا ژنتیکی داشته باشد. همچنین شواهدی وجود دارد که قرارگرفتن فرد در دوران جنینی با داروهای هورمونی مانند دی اتیل استیل بسترول (DES) که برای جلوگیری از سقط جنین به کار می روند ممکن است با این بیماری ارتباط داشته باشد.

● شیوع

میزان شیوع این بیماری در آمریکا بر مبنای افرادی که خواستار عمل تغییر جنسیت می شوند، حدود یک در ۳۰ هزار در مردان و یک در یک میلیون در زنان تخمین زده می شود. در بررسی گسترده تری که در هلند بر اساس شمار افرادی که به کلینیک نارضایتی از هویت جنسیتی آمستردام مراجعه کرده اند، انجام شده است، شیوع این عارضه از یک در ۱۰هزار در مردان و یک در ۳۰هزار در زنان تخمین زده میشود.

● آثار

افراد ترانس از همان دوران کودکی احساس می کنند که در بدنی اشتباهی به دنیا آمده اند. احساس افسردگی، احساس درک نشدن به وسیله دیگران، طغیانگری و انزوا ممکن است از سنین پایین در این افراد مشاهده شود. حتی پس از درمان تغییر جنسیت ممکن است ترس از صمیمی شدن با دیگران، ترس از کشف شدن تغییر جنسیت، احساس تنهایی، ناامنی و افسردگی و اعتیاد به الکل یا مواد مخدر در آنها ایجاد شود. بنابراین مشاور گرفتن از روانشناسی یا مددکاری اجتماعی متخصص در این زمینه برای کنار آمدن با این احساسات چه پیش و چه پس از تغییر جنسیت ضروری است.

● درمان

درمان تعیین مجدد جنسیت (SRT) به مجموعه ای از درمان های طبی گفته می شود که برای تغییر جنسیت در افراد ترانس انجام می شود. این درمان ها شامل گزینه های متفاوتی است از جمله «درمان جایگزینی هورمونی» (HRT) برای تغییر دادن خصوصیات ثانوی جنسی فرد به جنس مخالف، جراحی تغییر جنسیت برای تغییردادن خصوصیات جنسی اولیه فرد (تغییردادن دستگاه تناسلی فرد به جنس مخالف)، جراحی زنانه کردن صورت یا برداشتن دائمی موها برای ترانس های مردی که می خواهند زن شوند. با این درمان ها معمولا نقش جنسیتی اجتماعی، نام و وضعیت حقوقی جنسیتی فرد هم تغییر می کند.

افراد ترانس پیش از انجام این درمان ها باید مورد ارزیابی روانی قرار گیرند و تشخیص اختلال هویت جنسیتی در آنها ثابت شود. همچنین لازم است مشاوره برای سازگاری با نقش جنسیتی جدید فرد، اثرها و خطرهای درمان های پزشکی و گاهی درمان های روانشناختی انجام شود. افراد ترانس عموما به تکنیک های روانشناختی برای راضی کردن آنها به پذیرفتن جنس بدنی شان پاسخ نمی دهند و در برخی موارد تنها روش درمانی موثر و منطقی برای آنها جراحی تغییر جنسیت است. ضرورت انجام درمان به خصوص با توجه به میزان بالای مشکلات سلامت روانی، از جمله افسردگی، اضطراب، اعتیادهای گوناگون و نیز میزان بالاتر خودکشی در میان ترانس های درمان نشده مشخص می شود.

این مشکلات را می توان با تغییر نقش جنسیتی فرد یا درمان های جسمی برای تغییر جنسیت تخفیف داد. معمولا این مشکلات روانی به خود هویت جنسی مربوط نیست و ناشی از واکنش های فرهنگی و اجتماعی و انگ زدن اطرافیان است. در واقع بسیاری از افراد ترانس از مراجعه به مشاور پرهیز می کنند چرا که هویت جنسی شان را اصولا مشکلی روانی نمی دانند. مردان و زنان ترانس معمولا پس از ارزیابی روانشناختی اولیه، تحت درمان جایگزینی هورمونی یا داروهای مهارکننده هورمونی قرار می گیرند. در مرحله بعد افرادی که می خواهند تغییر جنسیت بدهند، لازم است دست کم یک سال پیش از جراحی تناسلی به عنوان اعضای جنس مخالف شان زندگی کنند (آزمون زندگی واقعی). در این مرحله شخص نقش جنسیت مورد تمایلش را تمرین می کند. اطرافیان فرد (والدین، اعضای خانواده، دوستان، همکاران و رئیس و...) باید در این باره اطلاعات کافی داشته باشند و نام جدیدی هم برای فرد انتخاب شود.

درمان هورمونی به فرد در نقش اجتماعی جدید کمک می کند. البته موها و صدایش معمولا چندان با درمان هورمونی تغییر نمی کند بنابراین ممکن است گفتاردرمانی یا درمان های زیبایی برای کمک به این تغییر نقش استفاده شود. در صورت موفق بودن این مرحله، با توجه به احساسات شخصی، وضع سلامت، درآمد و سایر ملاحظه ها، درمان های پزشکی دیگر از جمله جراحی تغییر جنسیت انجام می شود. در جراحی تبدیل جنسیت زن به مرد، همیشه پستان ها کاهش حجم داده می شوند و در برخی از موارد آلت تناسلی مردانه ساخته می شود. در جراحی تغییر جنسیت مرد به زن نیز اغلب آلت تناسلی مردانه و بیضه ها برداشته می شود و برای فرد واژن ساخته می شود. پس از انجام این درمان ها نیز مشاوره برای سازگار شدن با شرایط جدید و ارتباط با دیگران انجام می شود. همچنین فرد باید با مصرف مداوم هورمون ها برای تمام طول عمرش کنار بیاید.

برگرفته و منبع: web۴health

ترجمه: دکتر علی ملائکه

»»» بیشتر بخوانید و بدانید

اختلال در هویت جنسی ؛ من ،نه منم !

سامان؛ فرزانه ارسطو رانکشت !من قاتل خویشم انگار ...

اولین فرد تغییر جنسیت داده ایرانی درگذشت

سالانه بیش از 270 ایرانی تغییر جنسیت می دهند/ 56 درصد متقاضیان می خواهند زن شوند

 عکس های دیدنی پسری ایرانی که تغییر جنسیت داد

5 نفری که دید ما را به تغییر جنسیت عوض کردند

۱۰ چیزی که قبل از تغییر جنسیت باید بدانید

هر هفته یک ایرانی تغییر جنسیت می دهد!

احکام تغییر جنسیت از نظر رهبرانقلاب

این ها مریض جنسی اند یا ریاکاران فرصت طلب؟!

منتخبی از استفتائات پزشکی از آیت الله خامنه ای

نظر فقهی آیت الله صافی در خصوص تغییر جنسیت

هر هفته یک ایرانی تغییر جنسیت می‌دهد

تغییر جنسیت از نگاه فقه بررسی شد

تغییر جنسیت هم «دیبا» را خوشبخت نکرد

نظر فقهای شیعه در مورد تغییر جنسیت

تغییر جنسیت پسر ۸ ساله‌ +عکس

درخواست تغییر جنسیت برای ارث بردن بیشتر!

نظر آیت‌الله جوادی آملی درباره تغییر جنسیت

قتل دختر تغییر جنسیت داده

بازیگری که تغییر جنسیت داد!

تغییر جنسیت در ایران به روایت گاردین

تغییر جنسیت از نظر فقهی

گزارشی از تغییر جنسیت در ایران

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد